2013. április 4., csütörtök

Rules of Attraction - A vonzás szabályai

Simone Elkeles:
Rules of Attraction -
A vonzás szabályai
(Perfect Chemistry #2)
Alig néhány hete volt szerencsém elolvasni a trilógia Tökéletes kémia címmel megjelent első részét, most pedig már a másodikon is túl vagyok. Az első részben a Fuentes-fivérek legidősebb tagját, Alexet ismerhettük meg. A második rész főszereplője Carlos, a középső testvér.

Két év telt el az előző történet óta. Carlos kézzel-lábbal küzd az ellen, hogy ismét Amerikában éljen, családja azonban hajthatatlan, úgy gondolják, jót fog tenni, ha Mexikó helyett bátyjához közel, Coloradoban fog élni. Carlos még bátyja 

Ráadásul új otthona Alex egyetemi tanárának háza lesz, és Carlos el sem tudja képzelni, hogy beilleszkedhet a fehér környéken lévő puccos házba, egy tökéletes család életébe.



"Az út mellett pöffeszkedő hatalmas házak egyértelműen jelzik, hogy a város gazdag negyedében járunk. A csórók sohasem írnák ki, hogy TILOS AZ ÁTJÁRÁS, MAGÁNÚT, MAGÁNTERÜLET, KAMERÁVAL ŐRZÖTT MAGÁNTULAJDON. Én már csak tudom, csóró voltam egész életemben, és csak egyetlen embert ismertem, aki hasonló feliratot biggyesztett a háza elé: a haverom, Pedro volt az, aki egy gazdag pasas kertjéből lopta a táblát."


Carlost nem érdeklik a szabályok, a hatéves Brandon az agyára megy, Kiara pedig, aki egyben iskolatársa is, egy idegesítő, szabályok keretén belül élő, izgalmában dadogó lány. Carlos állandó társa a zűrzavar, nemcsak az iskolában keveredik rossz társaságba, de a rendőrséggel is meggyűlik a baja. Carlos még javában küzd új élete ellen, amikor derült égből villámcsapásként éri a felismerés, hogy Kiara valójában nem az, akinek látszik, és a bő pólók, idegesítő szokások, dadogás mögött egy igencsak különleges teremtés rejtőzik.

A két fiatal menthetetlenül egymásba szeret, Carlos azonban akaratán kívül belekeveredik egy drogkereskedelemmel foglalkozó banda ügyeibe, melyből nagyon úgy tűnik, hogy nincs kiút. Amikor rádöbben, hogy Kiara és családja is veszélyben van miatta, Alextől kér segítséget.

Azt kell mondanom, ez a rész még az elsőnél is jobban tetszett. Persze az előző után ez már bőven sablonos volt, engem mégis tökéletesen kikapcsolt, és imádtam olvasni. Alig várom a harmadikat! :)


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
Eredeti címe: Rules of Attraction (2010)
Forrás: csere
Oldalszám: 364

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése