2014. április 23., szerda

Elveszett kutyák, magányos szívek

Régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, mert megfogott a címe és a leírása, tudtam, hogy amint a kezembe akad, nem hagyom ki a lehetőséget! Legutóbbi könyvtári túrámon végre sikerült is megcsípnem, így most végre beszámolhatok róla.

A történet három fő szálon halad, melyeket egy kutyamenhely kapcsol össze. Rachel Fielding tökéletes házassággal, takaros otthonnal, egy kutyával, két macskával és három gyerekkel rendelkező családanya, legalábbis az anyja álmai és a társadalom elvárásai szerint valahogy így kellene éldegélnie... Ezzel szemben a valóság az, hogy Rachel 39 éves kora ellenére soha nem ment férjhez, nem szült gyerekeket, és nem is kimondottan állatbarát. Rachel PR-szakemberként dolgozik Londonban, és egy házas férfival folytat viszonyt immáron 10 éve.

Rachel élete egyik napról a másikra a feje tetejére áll, mert nem elég, hogy Oliver szakít vele, ráadásul a lány megörökli elhunyt nénikéje házát a hozzátartozó kutyamenhellyel együtt. Rachel úgy dönt, pár hétre leköltözik nagynénje házába, és megpróbálja eladni a telket a házzal és a menhellyel együtt. Persze nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy ez nem fog menni. :)
"Mindig azt mondom, hogy az én biológiai órám valószínűleg digitális, mert sosem hallom ketyegni."
Natalie és Johnny kisbabát szeretnének, de hosszú ideje sikertelenül próbálkoznak. A sok kudarc hatása már a kapcsolatukon is érződik, a peteéréshez igazított együttlétek, az orvosi vizsgálatok és az egymás előtti titkolózásnak könnyen rossz vége lehet. A fiatal pár egy barátot kísér el a menhelyre, hogy segítsenek neki kutyát választani, ám eközben megismerik Bertie-t, a konok basset houndot, és beleszeretnek.

Zoe két fiát egyedül nevelő, elvált anyuka. Élete a már jól bevált és megszokott mederben halad, amikor is a gyerekek ajándékba kapnak egy kiskutyát az apjuktól, Zoe beleegyezése nélkül. Toffee, a labradorkölyök fenekestül felforgatja Zoe életét, ám amikor a váratlan ajándék miatt megismerkedik Rachellel, az állatmenhely tulajdonosával, valamint Billel, a jóképű orvossal, már nem is bánja, hogy a kiskutya az életébe csöppent.
"Néha azt gondolom, te vagy az egyetlen egyszerű és kiszámítható dolog az életemben - suttogta Zoe. - Te vagy az egyetlen, aki ismeri azt a szót, hogy "nem", még ha nem is csinálod azt, amit mondok."
A három fő szál mellett Rachel elhunyt nagynénjének titkaira is fény derül, ami csak még érdekesebbé teszi a történetet. Ez a romantikus regény nemcsak kutyabarátoknak tökéletes olvasmány, de lelki gyógyír szakításon innen és túl, és könnyed szórakoztatás bárkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik.


Lucy Dillon 1974-ben született Cumbriában, Nagy-Britanniában, jelenleg Herefordshire-ben él két basset houndjával. Öt romantikus regénye közül az Elveszett kutyák magányos szívek az első, amely magyarul is megjelent. A regény 2010-ben megnyerte a brit Romantikus írók szövetségének "Az év romantikus könyve" díját.




Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Eredeti címe: Lost Dogs and Lonely Hearts (2009)
Forrás: könyvtár
Oldalszám: 557

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése